Succesvol herstellen van een knieblessure


Luister. Ik wil gewoon weer snel sporten.

Je voelt het op elk moment van de dag. Het doet pijn, je kunt moeilijk bewegen. Staan is lastig, lopen, zitten. Het is vermoeiend en het zit je behoorlijk in de weg. Je houdt van sporten, bent graag buiten en wordt onrustig als je niet even lekker kunt trainen. Je wilt een snelle oplossing. Je wil snel weer verder trainen op 100%.

Een knieblessure kost nu eenmaal tijd

We begrijpen goed hoe je je voelt. Een knieblessure is pijnlijk en heel vervelend. Ook omdat het veel tijd kost. In het begin is dat helemaal vervelend omdat je —als je kniebanden gescheurd zijn— dan ook rust moet houden de eerste drie weken. Heel kalm, alleen oefeningen om je spieren en gewrichten soepel te houden. Het kan zijn dat we ook een kniebrace aanleggen.

knieblessure IJsselmonde
We gaan er alles aan doen om het zo snel mogelijk te doen. Maar dan nog kan het je maanden van het sportveld houden. En negeren heeft geen zin, want dan maak je van die eenmalige blessure een chronische klacht en dan ben je nog veel verder van huis. We helpen je in het herstelproces, door pijn te helpen bestrijden, door je een gepast beweegprogramma aan te bieden en door je te informeren over je klacht.

De ene knieblessure is de andere niet

De basis voor je knieblessure is een hele tijd geleden gelegd. Je hebt, gedurende een langere periode herhaaldelijk de verkeerde beweging gemaakt. Daardoor raken de kraakbeenlaag en het kraakbeenweefsel beschadigd. Toen je een verkeerde beweging maakte ging het mis. Je knieblessure ontstond omdat je een draaiende beweging in je knie maakte. Dat kunnen knieën niet; op het moment dat dat toch gebeurt, kunnen er verschillende dingen mis gaan. Het kunnen je banden zijn. Maar het kan ook de meniscus zijn. Of dat je knie uit de kom geraakt is. Voor het behandelplan is het belangrijk om te weten wat je klacht precies is. Op basis van die kennis maken we jouw beweegprogramma: op maat en gericht op resultaat.

De nummer 1 klacht

Het is veruit de meest voorkomende klacht. Het is daarmee ook de best bekende klacht. Dankzij het vele onderzoek dat er gedaan is, hebben we ruime keuze in behandelmethoden, oefeningen en schema’s om aan het herstel van je knie te werken. We helpen je met uitgebreide informatie, inzicht over de werking van jouw lichaam. Zodat je weet waar je rekening mee moet houden, wat je misschien beter niet kunt doen en wat juist heel goed is om te doen.

Maak werk van je herstel. Kom langs.

Als je te lang met je knieblessure door blijft lopen, maak je het herstel moeilijker. Je doet jezelf schade aan door te wachten. En dat is zonde, want de redenen om niet langs te komen zijn altijd oppervlakkig (druk, geld, je niet willen aanstellen), terwijl de gevolgen diep in je leven kunnen ingrijpen.

Je hebt aandacht nodig. Je hebt begeleiding nodig. Zorg voor jezelf en kom even langs.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!